Over de hoeve Paardenburg doet nog een legende de ronde, die ik u niet wil onthouden

Op een zekere dag, al lang geleden, overleed de vrouw van de boer. Omdat het in die tijd niet goed mogelijk was om het stoffelijk overschot lang te bewaren, werd de vrouw dus al de volgende dag begraven. Een kostbare ring, die uit een erfenis kwam, werd op die manier met de vrouw meebegraven in het graf. Zoals gebruikelijk werd de vrouw begraven in de kerk.

De koster van de kerk (die uiteraard bij de begrafenis was betrokken) wist van deze ring af, en wist wel wat hij ermee aan moest. De nacht na de begrafenis ging hij stiekem naar de kerk, en begon te graven. Hij was nog maar net bezig, toen hij geklop hoorde. Hij schrok natuurlijk ontzettend, gooide zijn spa weg, en zette het op een lopen.

Na een paar borrels voor de schrik gedronken te hebben, ging hij snel naar de weduwnaar op de hoeve Paardenburg toe, en hij vertelde hem zijn verhaal. De boer lachte hem vierkant uit, en zei “Nog eerder zullen de paarden uit de stal de trap opklimmen, dan dat ik je verhaal geloof”. Maar, nog amper was de boer uitgesproken, of daar kwamen inderdaad twee paarden de trap op klimmen.

Of dit verhaal aanleiding gaf om te gaan kijken of de vrouw nog in leven was, dat vermeld de geschiedenis niet. Het is immers maar een legende….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *